Skip to content

Alb sau colorat, dar luminos în fiecare zi

rufe albe si colorate

Fiecare are garderoba plină de haine colorate, culori intense sau delicate combinate cu alb sau haine complet albe. Asa e și normal, starea noastră se armonizează mai mereu cu hainele pe care le purtăm. Cum facem însă ca fiecare culoare să rămână la fel ca în prima zi de purtare? Ce detergent trebuie să folosim pentru spălarea lor zilnică, să reușim să scoatem petele fără a strica țesăturile și fără a le afecta intensitatea culorilor? Multe întrebări, dar avem și răspunsuri.

Pentru început, trebuie să ne hotărâm ce opțiune alegem:

  • Sortăm hainele pe culori și le spălăm separat.
  • Spălăm toate hainele – albe și colorate – la un loc.

Bineînțeles, prima opțiune este cea mai bună, mai ales dacă ne dorim ca hainele albe să rămână mereu strălucitoare și să nu capete, în timp, o nuanță de gri. Totuși, din lipsă de timp și pentru optimizarea spălării, putem decide să amestecăm hainele albe cu cele colorate. Dar ce ne facem cu transferul de culoare? Cum îl evităm? Fie folosim:

  • produse „solide”: cum sunt șervețelele captatoare de culoare, dar acestea pot bloca filtrele
  • produse lichide: detergenți cu acțiune completă care au o formulă specială

Produsele lichide sunt mult mai indicate pentru că ele conțin polimeri speciali care blochează transferul de culoare și enzime inovative ce înlătură murdăria și petele dificile în timp ce acționează și pentru revitalizarea culorii. Așadar, folosind un singur produs lichid de acest gen putem curăța, degresa, dezinfecta, elimina petele, evita transferul culorii și parfuma hainele. Șervețelul captator de culoare ajută doar la evitarea tranferului de culoare.

Recomandări

Pentru spălarea perfectă, folosiți  Hygienfresh® Salvacolor sau Hygienfresh® Note di pulito, ambele la fel de eficiente în evitarea trasferului de culoare. Pentru spălarea cu aceste produse, setați temperatura apei de spălare între 30° și 40°C și apoi uscați ca în mod normal (la temperatura camerei sau utilizând uscătorul). Evitați totuși spălarea hainelor noi, care au culori foarte intense, împreună cu rufele albe. De asemenea, la primele spălări, folosiți o doză mai mare de produs față de dozajul normal.

Pentru obținerea unui extra efect de strălucire, vă recomandăm să adaugați la spălare și Oxon Additive. Acesta albește, igienizează, revitalizează culorile și păstrează moliciunea hainelor. Este compatibil cu toți detergenții HygienFresh.